- Piimavaba, Lihtne ja kiire, Lõunaks või õhtuks
Sellel korral pikalt ei jutusta, vaid anname sõna kohe Heidile. "Nädalavahetusel tegime lastega süüa, meie pere totaalset lemmiktoitu,
tänu millele Uma ja Raju küüslauku, sibulat, oliive ja kappareid ja seeni armastavad.
Toidu ristisid lapsed Itaalia toiduks, sest jutustasin neile kunagi, kuidas selle maa lapsed täiega küüslauku ja sibulat armastavad ja
ühtlasi vanematel kokata aitavad, mis omakorda tähendas seda, et kôik, mida hakkida saab, saab hakitud väänikute poolt. Isegi sibul!"
Varu endale:
- 1 pakk Loodusväe meelepärast täisterapastat, kas spagette, fusillit või pennesid
- 1 purk tomatipastat
- 2 purki tükeldatud tomateid
- 1 pakk ube, kas punaseid, musti või valgeid
- 100 g musti oliive
- 50 g kappareid
- 2 väikest sibulat
- 1 terve küüslauk
- pool teelusikatäit mahedat metsamett
- 400 g korraliku hakkliha
- Himaalaja soola
- soovi korral riivjuustu ja šampinjone
Pane pannile hea surakas oliiviõli, viska sisse laste hakitud küüslaugud, kapparid, hakkliha ja seenetükid.
Üsna varsti lisa ka sibul, oliivid ja kuumuta madalal tulel, kuni köök lõhnab nagu.... Itaalia restoran ja hakkliha on küpsenud.
Nüüd lisa tomatipasta, purustatud tomatid ja oad, maitsesta soola ja pipraga, lisa pool lusikatäit mett ja lase kastmel umbes 10 minutit mõnusasti podiseda.
Pane samal ajal keema pasta ning jäta see mõnusalt al denteks.
Õnnitlused! Sinu köögis on valminud söök, mida jagub tervele perele ja mille koossöömisest tunnevad kõik mõnu!
Retsept ja foto: Heidi Hanso