- Teraviljad, Lihtne ja kiire, Hommikusöögid, Küpsetised, Suupisted, Lõunaks või õhtuks
Imeliselt pehme sisuga ja päevalilleseemnete krõmpsuga odrakarask on eriti maitsev otse ahjust võetuna,
kaaslaseks või ja erinevate maitsetega mahe metsamesi.
Samas sobib ideaalselt söömiseks ka järgmisel päeval ning katteks võib peale sobitada pestot, peedihummust, oapasteeti või muud meelepärast.
Karaski tegemiseks vajad:
- 2 muna
- 4 spl toorroosuhkrut
- 500 ml hapupiima või keefiri
- 325 g Loodusväe täisteraodrajahu
- 90 g Loodusväe täisteranisujahu
- 2 tl Himaalaja soola
- 2 tl soodat
- 4 spl pehmet võid
- 50 g päevalilleseemneid
Vahusta munad suhkruga. Lisa hapupiim või keefir ja pehme või ning sega läbi. Seejärel lisa taignale omavahel segatud jahud, sool ja sooda.
Vala õrnalt läbisegatud tainas küpsetuspaberiga kaetud või võitatud leiva- või keeksivormi ja puista üle päevalilleseemnetega.
Küpseta karaskit 200-kraadises ahjus umbes 30-35 minutit, kuni hambaorgiga katsudes ei jää tainas orgi külge
ning valmis see mõnus kiudaine- ja vitamiiniderikas küpsetis ongi.
Retsept ja foto: Kadri Valsberg