Kirjuta meile
Gluteenivaba lahtine köögiviljapirukas

Väga efektne, suussulav, tervislikust tatra- ja riisijahust põhjaga gluteenivaba lahtine köögiviljapirukas ehk quiche paneb automaatselt suu vett jooksma nii suurtel kui väikestel sööjatel.

Põhi:

  • 120 g võid
  • 100 g toortatrajahu
  • 80 g riisijahu
  • 50 g riivjuustu
  • 1 õnneliku kana muna

Sisu:

  • 70 g spinatit
  • 150 g paprikat
  • 200 g tomateid
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 120 g riivjuustu
  • 1,5 dl kohvikoort
  • 3 õnneliku kana muna
  • 1 tl kuivatatud punet
  • 1 tl jahvatatud kurkumit
  • 1 tl Himaalaja soola
  • 1 spl Loodusväe kookosõli

Lahtise piruka põhja valmistamiseks sega kokku mõlemad jahud, tükelda jahusegu sisse või, lisa muna ja riivjuust.  Näpi taigen ühtlaseks ja pane natukeseks ajaks külma tahenema. Samal ajal pane ahi 180 kraadi juurde sooja.
Võta küpsetusvorm, määri see rasvainega kokku ning pane tainas ühtlaselt vormi põhja.
Küpseta 10 minutit. Samal ajal valmista ette quiche'i sisu.
Haki sibul ja küüslauk. Prae pannil koos kurkumi ja kookosõliga. Lisa hakitud paprika, spinat ja tomatid ning kuumuta kuskil 7 minutit.
Samal ajal sega kausis kokku munad, kohvikoor, pune, sool ja riivjuust.

Võta ahjust piruka põhi, vala sellele pannil kuumutatud köögiviljad ning lisa munade-kohvikoore segu.

Küpseta quiche'i 180-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni täidis on tahenenud.
Enne serveerimist lase köögiviljapirukal maha jahtuda, et maitsed tõmmata saaksid.

Retsept ja foto: Kadri Valsberg

Seotud tooted

Toode on soovinimekirja lisatud