- loodusvägi, retsept, abestore, romesco, pasta
Romesco kaste on Hispaaniast pärit rikkaliku maitsega kaste mis on tehtud traditsiooniliselt tulel röstitud tomatitest mille lõid kalurid, et seda oma saagi kõrvale nautida. Ta pole küll algselt loodud pasta kastmeks, kuid sobib selleks ideaalselt.
Vaja läheb:
2 punast paprikat
1 suur tomat
1 terve mugul küüslauku
1 sibul
1 tl kuivatatud oreganot
1tl suitsupaprikat
40g mandleid (¼ tassi)
1 spl õunaäädikat
Loodusvägi Himaalaja kristallsoola
Pipart
Valmistamine:
Lõika paprikad ja tomatid sektoriteks, sibul pooleks ning küüslaugu mugulal ots maha.
Aseta kõik ahjuvormi, maitsesta oregano, suitsupaprika, soola ja pipraga, lisa õli ning sega korralikult kõik läbi.
Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 30 minutit, seejärel võta välja ja lase mõned minutid jahtuda.
Esmalt võta küüslaugu mugul ja pressi see blenderisse, visates koored minema. Seejärel lisa tomatid, sibul ning paprikad. Lisa ka mandlid ja õunaäädikas. Püreesta. Maitse ja vajadusel lisa soola.
Pasta keeda pakendil oleva juhise järgi al-denteks. Jäta alles veidi vett, milles pastat keetsid. Sega pannil pasta, romesco kaste ning veidikene pastavett.
Head nautimist!