- Toit ja tervis, Mahetoit, magustoit
Määri marjast meevõid kuumale pannkoogile või vahvlitele ja saad lisaks kaunile vaatepildile ka imelise maitseelamuse! Või muudab iga toidu paremaks ja me ei kujutaks ju ette Prantsuse kööki ilma selle imelise toiduaineta.
Vaja läheb:
- 100 g toasooja võid
- 2-3 tl toasooja Loodusvägi ÖKO mustika metsamett või Loodusvägi ÖKO rabajõhvika metsamett
- 0,5 tl sidrunimahla
- näpuotsatäis Loodusvägi Himaalaja soola
Valmistamine:
Meevõid on väga lihtne valmistada - vajad vaid 4 koostisainet: võid, Loodusvägi metsamett, maitsestamiseks veidi sidrunimahla ja näpuotsatäis Himaalaja soola. Mustika metsameest saad kreemja mustikamaitselise määrde, jõhvikamett kasutades pisut hapukama variandi.
Vahusta toasoe või kohevaks, lisa juurde sidrunimahl, näpuotsatäis soola ja pehme mesi. Säilita õhukindlalt külmkapis.
Tõsta meevõi 10 minutit enne serveerimist toasooja, nii on seda lihtsam saiale määrida.
Retsept ja foto: toidufotograaf Liisi Laanemäe