Mahe metsamesi rabajõhvikaga on põnev kooslus siidisest meest ning metsasest marjapulbrist.
* Korjatud Eesti tunnustatud mahekorjealadelt
* Kuumtöötlemata ja pastöriseerimata
* Puhas taimekaitsevahendite jääkidest
* 40 aastat mesinduskogemust
* Toetab Eesti maaelu arengut
* Keskkonnahoidlik pakend
Kuna mesi võimendab lisatud ainete toimet, on metsamesi rabajõhvikapulbriga eriti väärtuslik. Rahvameditsiinis on rabajõhvikat kasutatud külmetuse korral, palaviku alandamiseks ja organismi tugevdamiseks. Juba vanadel indiaanlastel aitasid vitamiini- ja mineraalainerikkad kuivatatud marjad üle elada külma talve.
Jõhvikas sisaldab palju C-vitamiini, B1-, B2- ja B3-vitamiine ning beetakaroteeni, mineraalainetest eelkõige kaaliumit, kaltsiumit ja magneesiumit. Ammustest aegadest on teada rabajõhvika põletikuvastane ja antibakteriaalne toime, mis aitab edukalt põie- ja kuseteede infektsioonide korral, samuti on sellel väekal marjal ka suuhügieeni parandav mõju.
Suure antioksüdantide sisalduse tõttu on meie esivanemad jõhvikat pidanud heaks vahendiks südame-veresoonkonna haiguste ennetamisel ning vererõhu alandamisel. Antioksüdandid aitavad vältida kolesterooli ladestumist ja veresoonte ummistumist, leevendada põletikulisi protsesse ning aeglustada vananemist.
Loodusväe siidine metsamesi on pärit Taali mesila mesilastarudest, mis paiknevad Lääne-Virumaa metsades sertifitseeritud mahekorjealadel. Kõige tugevamatoimeliseks peetakse ravimtaimedelt kogutud mett, mida suurel hulgal ka meie metsades leidub.
Kuumtöötlemata ja pastöriseerimata nn „elus mesi“ muudab olekut vastavalt temperatuurile – kristalliseerub jahedas kõvaks ning pehmeneb soojas ja sulab kehatemperatuuril.
Koostisosad:
metsamesi* (96%), rabajõhvikapulber* (4%)
Toitumisalane teave 100 g kohta:
- energiasisaldus 1390 kJ / 331,5 kcal
- rasvad 0,05 g millest küllastunud rasvhapped 0,05 g
- süsivesikud 83 g millest suhkrud 80 g
- valgud 0,4 g
- sool 0,01 g
Säilitamine:
“Elus mesi” muudab olekut vastavalt temperatuurile.