Kirjuta meile
Vürtsikas India riis pähklite ja rosinatega

Võrratult aromaatne riis on täitsa omaette toit, aga ideaalne ka su lemmik-karriga. Täisterariisis on kuhjaga maitset ja kasulikke kiudaineid.


Kogus: 4

250 g ÖKO Loodusvägi täisterariisi

600 ml vett

3 sl Loodusvägi ÖKO lõhnatut kookosõli

vürtsid: 2 loorberilehte, 5 rohelist kardemonikupart või 0,5 tl jahvatatud kardemoni, 5 musta 

pipra tera, 1 tähtaniis, 1 kaneelipulk, 1 tl kurkumit, 1 tl karripulbrit, 1 tl garam masalat, 0,5 tl tšillihelbeid

50 g india pähkleid

50 g rosinaid

u 1 tl Loodusvägi Himaalaja kristallsoola

Toimi nii:

Pese riis sõelal puhtaks. Vala peale külm vesi ja lase pool tundi seista. Nõruta ja pese uuesti läbi. 

Kuumuta sügavamal pannil või paksupõhjalise poti põhjas kookosõli. Tõsta sisse kõik vürtsid ning prae segades minutijagu. Lisa riis. Sega läbi, nii et kõik riisiterad oleksid õlised. Vala peale 500 ml vett ja lisa ka sool. Keeda madalal kuumusel kaane all segamata, kuni vesi on riisi imendunud, selleks kulub umbes 20 minutit. Lisa rosinad ja India pähklid ning veel 100 ml vett. Sega õrnalt läbi ja hauta veel 10 min. Sega riis kahvliga läbi.

Seotud tooted

Toode on soovinimekirja lisatud