Kirjuta meile
Tomatine pasta läätsede ja kanahakkliha pallidega

Kohe kasutamiseks valmis pruunid läätsed sobivad nii toidu kõrvale kui ka erinevate roogade valmistamiseks. Auga ÖKO läätsed on madala suhkrusisaldusega ja väga hea proteiiniallikas. Tomatine pasta kanahakkliha pallidega, mis on rikastatud läätsedega, valmib 45 minutiga ja portsjonist jagub 5-7 inimesele. 

Hakkliha pallide jaoks:

  • 450-500g mahedat kanahakkliha
  • 1 sibul
  • 3 küüslauguküünt
  • 150 g mahedaid Auga ÖKO pruuni läätsi
  • 2 spl tomatipastat
  • 1 muna
  • ¾ klaasi (70 g) riivsaia
  • hunnik värsket peterselli
  • 1 tl või suitsutatud paprikat
  • ¼ tl cayenne'i paprikat
  • näpuotsatäis Loodusvägi Himaalaja soola
  • näpuotsatäis jahvatatud musta pipart
  • oliiviõli (praadimiseks)

Kastmeks:

  • 1 spl oliiviõli
  • 1 sibul
  • 3 küüslauguküünt
  • ½ klaasi (125 ml) tomatipastat
  • 1 tl  kuivatatud tüümiani
  • 1 tl kuivatatud pune
  • 2 purki (800 g) tükeldatud konservtomateid
  • näpuotsatäis soola
  • näpuotsatäis jahvatatud musta pipart

Valmista nii:

Lihapallide jaoks haki peeneks sibul ja küüslauk ja sega ülejäänud koostisosadega.

Vormi ettevalmistatud massist märgade peopesade abil väikesed pallikesed.

Kuumuta pann keskmisel kuumusel ja lisa õli. Küpsetage pallid keskmisel kuumusel umbes 5-7 minutit, seejärel pööra umber, kuni lihapallid on läbi küpsenud. Seejärel tõsta need pannilt ja kata fooliumiga.

Valmista tomatikaste. Kuumuta pann keskmisel kuumusel ja prae hakitud sibulat oliiviõlis umbes 5 minutit, kuni see on pehme. Vala sisse tomatipasta, lisa peeneks hakitud küüslauk, kuivatatud tüümian ja pune. Prae segades veel paar minutit.

Vala juurde tomatikonserv, maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta keemiseni, seejärel hauta veel 2-3 minutit.

Tõsta hakkliha tagasi kastmesse ja kuumuta veel paar minutit, kuni pallid soojenevad.

Serveeri keedetud pastaga, puista peale veidi riivjuustu ja värsket tüümiani. Söö kohe!

Toode on soovinimekirja lisatud