Kirjuta meile
Tom Kha tofuga

Mõnusalt kreemjas kookosjook kohtub sidrunheina, tšilli, laimi ja ingveriga, mis loob imelise maitsekoosluse ning silmad sulgedes võibki tekkida tunne, et oledki seda parasjagu Tai sooja päikese all nautimas.  

Vaja läheb: 

1 pakk tofut (200–250 g) 

1 purk Loodusvägi ÖKO kookosjooki

2 laimi 

1 keskmine punane paprika 

2 peotäit brokolit 

100 g shimeji seeni või šampinjone 

6–8 kuivatatud kahvrilaimi lehte 

2 tl punast tšillipastat 

1,5 tl kookossuhkrut (võib olla ka muu suhkur) 

1 väiksem sibul 

450 ml köögiviljapuljongit 

2 vart sidrunheina 

pöidlasuurune tükk ingverit 

peotäis koriandrit serveerimiseks 

1 tšillikaun serveerimiseks 

Valmistamine: 

Esmalt tambi sidrunhein ja ingver, et maitsed esile tuua ning haki sibul. Kuumuta potis õli ja prae selles sibul, sidrunhein ja ingver. 3–4 minuti pärast lisa punane tšillipasta ning kuumuta veel umbes 30 sekundit pidevalt segades. 

Lisa potti köögiviljapuljong ja keeda tasasel tulel 10–15 minutit. Seni haki seened, paprika, brokoli ja lõika tofu kuubikuteks. 

Kui leem on valmis, kurna see läbi sõela teise nõusse ja vala potti tagasi ainult vedelik. Lisa kookosjook, brokoli, seened, paprika ja tofu. Lase taaskord valmida 10–15 minutit. Maitsesta soola, laimimahla ja kookossuhkruga. 

Serveeri laimiviilu, tšilli ja koriandriga. Eriti toitvaks toidukorraks võta kõrvale ka kauss riisi. 

Seotud tooted

Toode on soovinimekirja lisatud