Kirjuta meile
Taipärane maapähkli karri

Lihtne ja kosutav Tai köögist inspireeritud karriroog, mis toob garanteeritult kogu perel naeratuse näole. Antud karri jaoks pole tarvis isegi karripastat, kastme saab ise vaid mõnest lihtsast koostisosast teha. 

Retsept on mõõdukalt vürtsikas, ehk kui oled suur tšillisõber siis kindlasti lisa kaun-kaks juurde, kui ei armasta üldse vürtsi, siis võid ka tšilli täitsa välja jätta. 

Vaja läheb:

Marineeritud tofu

 480 g tofut (extra ofufirm või firm)

 2 supilusikatäit sojakastet

 ½ teelusikat kaneeli

 ½ teelusikat kurkumit

 1 teelusikas vürtsköömenit

 1 teelusikas jahvatatud koriandrit

 1 teelusikas paprikapulbrit

 1 teelusikas suhkrut või mett

Tai maapähklikarri

 2 küüslauguküünt (peeneks hakitud)

 1 väike sibul (peeneks hakitud)

 2 punast tšillit (hakitud)

 1 pöidlasuurune jupp ingverit (riivitud või peeneks hakitud)

 1 väike porgand (peeneks hakitud)

 2 tassi köögiviljapuljongit või vett

 85 g maapähkleid või maapähklivõid

 1 teelusikas suhkrut või mett

 1 supilusikatäis sojakastet

 1 purk Loodusväe öko kookosjooki

 Hakitud köögivilju vastavalt oma eelistusele (kasutasime paprikat, brokkolit ja lillkapsast)

 2 kahvrilaimi lehte (valikuline)

Valmistamine:

Lõika tofu kuubikuteks ja valmista marinaad. Sega väikeses kausis kokku sojakaste, kaneel, kurkum, vürtsköömen, jahvatatud koriander, paprikapulber ja suhkur/mesi.

Lisa marinaad tofule, sega käte või lusikaga läbi ning jäta maitsestuma, kuni valmistad ülejäänud koostisosad.

Kuumuta pannil õli ja lisa hakitud küüslauk, sibul, tšilli, ingver ja porgand.

Prae paar minutit, kuni sibul on läbipaistev ja kõik koostisosad on kergelt läbi küpsenud.

Seejärel tõsta segu blenderisse

Lisa blenderisse ka köögiviljapuljong, purustatud maapähklid või maapähklivõi, mesi/suhkur ja sojakaste.

Blenderda kõik koostisosad ühtlaseks kastmeks.

Prae marineeritud tofu õlis kuldpruuniks, kui tahad eriti krõbedat koorikut, siis kata tofu enne maisitärklisega.

Lisa juurde köögiviljad, kaste, kookospiim ja paar kahvrilaimi lehte.

Lase karril veel umbes 5 minutit podiseda, maitse, vajadusel maitsesta veel soolaga.

Serveeri riisi ja värske koriandriga. 

Head nautimist!

Seotud tooted

Toode on soovinimekirja lisatud