- loodusvägi, abestore, täisterajahu, himaalaja sool
Gnocchi’d- roog mida teeks sulle Itaalia vanaema, kui talle külla minna ning millest on väga raske küllalt saada.
Tehtud täisteranisujahust, on neil natukene pähklisem mekk ning suurem toitainesisaldus, kui tavalisest jahust valmistatud gnocchidel ehk veelgi rohkem headust sees.
Lisaks on nende valmistamine ääretult lihtne ning tore tegevus, millega tuleb hõlpsasti toime ka vähem kogenud kokkaja või väiksemad pereliikmed, kes tahtmist täis.
Gnocchi’d serveerime pesto ja kergelt pruunistatud kirsstomatitega, mis on omavahel justkui kokku loodud.
Vaja läheb (kahele):
6 suurt kartulit
1 tassitäis Loodusvägi ÖKO täisteranisujahu
100g basiilikupestot
peotäis basiiliku lehti
kaks peotäit kirsstomateid
Õli praadimiseks
Loodusvägi Himaalaja kristallsool
Valmistamine:
Koori kartulid, lõika poolikuteks ning keeda kuni kahvel läheb ilusti läbi. Kui kartulid on juba jahtunud, lisa nad kaussi ning tambi kartulitambiga need püreeks. Lisa jahu, maitsesta soolaga ning sega kätega kõik korralikult läbi.
Lisa tööpinnale veidi jahu ning sõtku selles tehtud taignapalli mõned minutid. Kui taigen on liiga vedel ja kleepuv, siis lisa veidi jahu juurde.
Lõika taigen neljaks, vooli igast neljandikust üks pikk pulk ning lõika umbes 3cm pikkusteks juppideks. Tekstuuri lisamiseks pressi kahvliga gnocchidele muster peale või rulli neid üle kahvli.
Aja potis vesi keema ning tõsta gnocchid sinna sisse. Gnocchid on valmis siis, kui nad pinnale on ulpinud. Soovituslik on mitte kõik korraga sisse panna, vaid keeta mitmes osas, et vältida neil üksteise külge jäämist.
Kuumuta pann, lisa õli, pooleks lõigatud kirsstomatid ning paar basiiliku lehte. Kui tomatid on kergelt pruunistatud, siis lisa hulka gnocchid ja pesto. Sega kõik korralikult läbi ning siis serveeri.
Head isu!