Kirjuta meile
Suvikõrvitsalasanje
  • 1 suvikõrvits
  • 350 g tomatikastet
  • 200 g kalkunihakkliha või 300 g meelepäraseid seeni
  • 400 g punaseid ube
  • 3-4 tk mozarella juustu palli (mozarella kirsid)
  • Himaalaja soola

Lõika suvikõrvits pooleks ja seejärel pikkupidi õhukesteks viiludeks. Aseta viilud sõelale nõrguma ja iga kihi vahele veidi soola.
Nõruta vähemalt tunnike. Samal ajal prae pannil hakkliha või seened. Kui need on läbi küpsenud, siis lisa juurde tomatikaste ja kuumuta.

Kõige viimasena lisa juurde korralikult loputatud ja nõrutatud oad ning tõsta toit pliidilt ära. Pühi suvikõrvitsa viiludelt köögipaberiga ära sool ja tekkinud vesi.

Lao ahjuvormi põhja üks kiht suvikõrvitsa viile ja seejärel laota peale kiht hakklihasegu. Mõlemat kihti peaks saama kolm.
Kõige peale jäta õhuke kiht hakklihasegu ning selle peale viilutatud mozarella pallid.

Küpseta eelsoojendatud ahjus u 200 kraadi juures 30 min. Suvikõrvits küpseb kiiresti! Retsepti kogused on võetud väikese 20 x 11 cm vormi kohta.

Retsepti autor: toitumisnõustaja Laura Kivisoo, Tervisegeen.ee

Seotud tooted

Toode on soovinimekirja lisatud