Kirjuta meile
Sügisene seeneseljanka

Käesolev sügis on meid õnnistanud suure seenesaagiga, metsa minnes on pea võimatu sealt ilma korvitäie seenteta lahkuda. Igal seenesõbral on kahtlemata oma lemmik seened ja retseptid, mida neist valmistada. Kas sinu lemmik on klassikaline kukeseenekaste, kupatatud riisikad või eelistad hoopis marineeritud seeni? 

Vaja läheb

Valmistamine

Kui kasutad supi valmistamiseks kuivatatu seeni, siis alusta neist ja leota neid, kuni need end vett täis veavad. Nüüd võta nii 3-liitrine pott. Kuumuta seal õli ja kuumuta tükeldatud sibul läbipaistvaks. Viska juurde riivitud porgand, prae 1 minut. Siis sega juurde tomatipasta ja jahu ning vesi, milles leotasid seeni, kuumuta kõike 5 minutit. Tükelda kurk, lisa potti ja hauta 5 minutit. Prae leotatud ja tükeldatud seened õlis (kui need ei vaja eelnevat kupatamist) – parem, kui teed selle ära kõige esimese asjana ja lisa segule. Hauta veel 5 minutit. Edasi vala potti vesi, pane juurde sool, pipar, loorberileht ja keeda 7 minutit. Edasi on oliivide ja kirsstomatite kord, keeda veel 5 minutit. Kogu lugu. Kaunista supp maitserohelise ja sidruniviiluga.



Retsept on varasemalt avaldatud Pere ja Kodu veebis 

Seotud tooted

Toode on soovinimekirja lisatud