- Vegan, Piimavaba, Tofu, Gluteenivaba, Lihtne ja kiire, Lõunaks või õhtuks
2-3 portsjonit
Tofu jaoks
- 270 g maitsestamata tofut
- 2 spl Loodusväe kookosõli
- 0,5 tl paprikapulbrit
- 0,5 tl pipart
- 0,5 tl tšillipulbrit
- maitse järgi Himaalaja soola
Karripõhja jaoks
- 2 spl Loodusväe kookosõli
- 4 küüslauguküünt
- 3 tomatit
- 100 g spinatit
- pöidlasuurune jupp ingverit
- 1 purk Loodusväe kookosjooki
- 1 tl garam masala`t
- 0,5 tl tšillipulbrit
- 1 tl kollajuurt ehk kurkumit
- 1-2 tl Loodusväe mett
- poole sidruni mahl
- maitse järgi Himaalaja soola
Tofu valmistamiseks prae kuumal pannil natuke kookosõli ja kõikide maitseainetega tükeldatud tofu.
Tofu on valmis, kui selle välispind muutub kuldpruuniks. Tõsta valmisküpsetatud tofu kõrvale. Karripõhja valmistamiseks lisa pannile kookosõli, lisa spinat ja kuumuta vahepeal segades, kuni spinat muutub pehmeks. Kummuta spinat kaussi ja tõsta kõrvale.
Lisa pannile uuesti veidi kookosõli. Kui pann muutub kuumaks, lisa hakitud küüslauk ja ingver ning kuumuta vahepeal segades paar minutit.
Lisa hakitud tomatid ja prae 3-4 minutit, kuni tomatid on pehmed. Lisa eelnevalt kuumutatud spinat, kurkum, tšilli, garam masala, sool ning lase paar minutit valmida. Keera pliit välja ning lase karripõhjal veidi jahtuda.
Vala jahtunud segu blenderisse, lisa pool purki kookosjooki ja püreesta. Vala püreestatud karripõhi pannile tagasi, lisa ülejäänud kookosjook, eelnevalt valmisküpsetatud tofu, mesi ja kuumuta madalal kuumusel 10 minutit.
Lisa valmis karrile poole sidruni mahl ning serveeri kohe koos täisterariisi ja salatiga.
Retsept ja foto: Kadri Valsberg