Kirjuta meile
Röstitud baklažaan riisi ja pähklikastmega

Röstitud baklažaani õrn tekstuur sobib suurepäraselt kokku pähklikastme ‘’umamise’’ ja kergelt särtsaka iseloomuga.

Kõrvale serveeritud kohev täisterariis teeb sellest täisväärtusliku ja toitva eine. 

Seda on äärmiselt lihtne valmistada ning maitseb imeliselt. 

Vaja läheb: 

250g Loodusvägi öko täistera riisi 

Röstitud baklažaan: 

1 keskmise suurusega baklažaan 

4 spl Loodusvägi lõhnatut kookosõli 

1 tl kuivatatud basiilikut 

1 tl kuivatatud tüümianit 

1 tl kuivatatud rosmariini 

0.5 tl pimentoni ehk vürtsikat suitsupaprika pulbrit 

Soola 

Kaste: 

2 tl kuhjaga pähklivõid 

1 spl sojakastet 

1 tl sidrunimahla 

1-2 spl vett, olenevalt kui vedelat kastet soovid 

Serveerimiseks brokkolivõrseid  

Valmistamine:  

Lõika baklazaan pikkupidi sektoriteks ning tõsta küpsetusvormi. Kata kookosõli, ürtide, vürtsika suitsupaprika ja soolaga,

sega läbi.  

Küpseta ahjus 220C juures umbes 30 minutit kuni baklažaan on kuldpruun. 

Pane keema riis, keeda pakendi juhise järgi, soolaga maitsestatud vees. 

Kastme jaoks sega kokku maapähklivõi, sojakaste, sidrunimahl ja vesi. Sega kuni kaste on ühtlaselt kreemjas, maitse ning

vajadusel lisa vett või sojakastet juurde. 

Serveeri baklazaan riisiga koos kastme ja värskete brokkolivõrsetega.

Seotud tooted

Toode on soovinimekirja lisatud