- Toit ja tervis, Mahetoit, Persoonilood
Sinihallitusjuustu iseloomustab võimas ja soolane maitse. Kuna juust on suure rasvasisaldusega, püsib täiskõhutunne pikemalt. Mida vanem on juust, seda intensiivsem on maitse ja hallitusele omane sinine värvus muutub rohekaks. Juustud, mis sisaldavad hallitusseeni pole mitte ainult ohutud süüa vaid on ka tervislikud, sisaldades antibakteriaalseid omadusi. Meie kehad kasutavad sinihallitusjuustus sisalduvaid baktereid seedimisel ja immuunsüsteemi tugevaks hoidmise
Vaja läheb:
- 250 g Loodusvägi pennesid
- 1 pakk sinihallitusjuustu
- 3 dl vahukoort või Loodusvägi kookosjooki
- peotäis tükeldatud sinki
- 2 küüslauguküünt
- basiilikut
Valmista nii:
Kuumuta potipõhjas õli, lisa küüslauk ja kuumuta pisut. Nüüd vala potti koor või kookosjooki ja hoia segu tasasel tulel keemiseni.
Võta kuumust alla ja lisa murendatud hallitusjuust. Sega, kuni tekib kaste. Hoia seda soojas.
Seejärel keeda pehmeks penned, kurna ja sega kaste ning penned kokku. Kaunista taldrikule asetatud roog basiilikuga.
Soovi korral võid juurde praadida sinki.
Retsept on varasemalt avaldatud Pere ja Kodu veebis