- Toit ja tervis, Mahetoit, Persoonilood
Madala suhkrusisaldusega läätsed on suurepärane proteiiniallikas.
Mis Auga pruunide läätsede juures eriti mugav on see, et need on valmis kohe tarbimiseks, mis säästab sulle parajalt aega ja samuti ei pea muretsema toote kvaliteedi üle, kuna kõik Auga tooted on valmistatud jätkusuutlikul viisil.
Need pruunid ilma soolveeta läätsed on pandud pakendisse, mille valmistamisel eraldub oluliselt vähem CO2-e kui eralduks samas suuruses purgi tootmisel.
Läätsepaja valmistamiseks läheb vaja
Kogus: 4 portsjonit
- 2 sibulat
- 2 küüslauguküünt
- 0,25 tl tšillit
- 1 tl kurkumit
- Praadimiseks Loodusvägi kookosõli
- 2 dl Loodusvägi täistera riisi
- 500ml kuuma puljongit (kui vaja, siis rohkem)
- 400g suvikõrvitsat
- 100g päikesekuivatatud tomateid
- 150g Auga pruuni läätsesid
- maitsestamiseks Loodusvägi Himaalaja soola ja pipart
- peale raputamiseks koriandrit
Valmistamine
Haki sibul ja küüslauk väiksemateks tükkideks ja prae kookosõliga kaetud pannil kuldpruuniks. Lisa tšilli ja kurkum.
Prae natukene veel ja siis lisa pruun riis ja puljong ning lase keeda.
Kui vaja lisa juurde puljongit või vett. Kui riis on valmis, lisa riivitud suvikõrvits, tükeldatud päikesekuivatatud tomatid ning pruunid läätsed.
Sega ning serveeri koos koriandriga.
Retsept ja foto: Kadri Valsberg