- Lõunaks või õhtuks
Kogusest saad 6-8 kotletti
Läätsekotlettide jaoks:
- 250 g Loodusväe punaseid läätsi
- 200 g šampinjone
- 1 suurem sibul
- pool klaasi Loodusväe täisterakaerahelbeid (juhuks, kui segu jääb liiga vedel)
Kastme jaoks:
- 200 g maitsestamata jogurtit (sobib ka sojajogurt, kaerajogurt, Kreeka jogurt vms)
- 2-4 küüslauguküünt
- veidi Himaalaja soola, ürte, datlisiirupit (või muud magustajat)
Burgeri valmistamiseks:
- sööjate arvu järgi meelepäraseid kukleid (nt täisterakukleid, seemnetega kukleid, gluteenivabu kukleid)
- viilutatud marineeritud kurki või hapukurki
- viilutatud tomatit
- viilutatud punast sibulat
- meelepärast rohelist salatit
Keeda läätsed pehmeks ning purusta pudrunuia või kahvliga ühtlaseks massiks. Prae pannil peeneks hakitud sibul ja seened ning sega läätsedega.
Kui mass jääb liiga vedelaks, lisa vähehaaval segule juurde kaerahelbed.
Vormi saadud segust kotletid ning prae pannil mõlemalt poolt pruuniks. Kui praadida ei soovi, võid kotletid ka ahjus valmis küpsetada.
Võimalik on erinevaid meetodeid kombineerida: esmalt kotlette veidi pannil pruunistada ja seejärel ahjus valmis küpsetada.
Kastme jaoks sega kokku jogurt, peeneks hakitud küüslauk, natuke soola, piprat ja lisa magustaja. Soovi korral võib lisada veidi sidrunimahla või veiniäädikat ning maitserohelist.
Kui kõik ettevalmistused tehtud, on aeg burger valmis meisterdada. Mõnusat nautimist!
PS! Läätsekotletti sobib serveerida ka lihtsalt salatilehtede vahel, n-ö naked burgerina.
Retsepti autor: Tuuli Ivainen