Kirjuta meile
Läätsepüree pruunistatud brokkoli ja lillkapsaga

Siidine läätsepüree pruunistatud brokkoli ja lillkapsaga on tervislik, valgurikas ja valmib vähem kui 30 minutiga. 

Läätsed on täis erinevaid mikrotoitaineid ja on suurepäraseks kiudaine ning valguallikaks, ehk kui otsid tervislikumat asendust näiteks kartulipüreele, siis antud retsept on selleks ideaalne.

Köögiviljad saab samuti valida vastavalt selle järgi mis hetkel külmkapis on, võib kasutada näiteks ka kapsast, porgandit või paprikat.

Vaja läheb:

250g Loodusväe öko punaseid läätsesid

30g tahiinit

⅓ tl jahvatatud koriandrit

⅓ tl vürtsköömenit

⅓ tl musta pipart

Soola

Kaks peotäit lillkapsast

Kaks peotäit brokkolit

Õli praadimiseks

1 tl köömneid

1 tl tšillihelbeid

1tl suitsupaprikat

Röstitud kõrvitsaseemneid serveerimiseks (valikuline)

Oliivõli serveerimiseks

Valmistamine:

Lisa pannile läätsed ja vesi, ning kuumuta kuni enamus vedelik on aurustunud ja läätsed on pehmed.

Lisa juurde tahiini, vürtsköömen, jahvatatud koriander, must pipar ja sool.

Sega korralikult läbi.

Seejärel tükelda ning pruunista õlis brokkoli ja lillkapsas.

Kui köögiviljad on kuldsed, siis maitsesta köömnete, tšillihelveste, suitsupaprika ja soolaga.

Sega ja kuumuta veel minut-kaks ning siis serveeri.

Naudi!

Seotud tooted

Toode on soovinimekirja lisatud