- loodusvägi, abestore, himaalaja kristallsool, loodusvägi öko punased läätsed

Siidine läätsepüree pruunistatud brokkoli ja lillkapsaga on tervislik, valgurikas ja valmib vähem kui 30 minutiga.
Läätsed on täis erinevaid mikrotoitaineid ja on suurepäraseks kiudaine ning valguallikaks, ehk kui otsid tervislikumat asendust näiteks kartulipüreele, siis antud retsept on selleks ideaalne.
Köögiviljad saab samuti valida vastavalt selle järgi mis hetkel külmkapis on, võib kasutada näiteks ka kapsast, porgandit või paprikat.
Vaja läheb:
250g Loodusväe öko punaseid läätsesid
30g tahiinit
⅓ tl jahvatatud koriandrit
⅓ tl vürtsköömenit
⅓ tl musta pipart
Kaks peotäit lillkapsast
Kaks peotäit brokkolit
Õli praadimiseks
1 tl köömneid
1 tl tšillihelbeid
1tl suitsupaprikat
Röstitud kõrvitsaseemneid serveerimiseks (valikuline)
Oliivõli serveerimiseks
Valmistamine:
Lisa pannile läätsed ja vesi, ning kuumuta kuni enamus vedelik on aurustunud ja läätsed on pehmed.
Lisa juurde tahiini, vürtsköömen, jahvatatud koriander, must pipar ja sool.
Sega korralikult läbi.
Seejärel tükelda ning pruunista õlis brokkoli ja lillkapsas.
Kui köögiviljad on kuldsed, siis maitsesta köömnete, tšillihelveste, suitsupaprika ja soolaga.
Sega ja kuumuta veel minut-kaks ning siis serveeri.
Naudi!