- loodusvägi, abestore, loodusvägi öko penne, taime toit

Mõnus sügisese hõnguga kreemine, tervislik ja imeliselt maitsev pastaroog kõrvitsa ja spinatiga.
Väga hea viis lapsele (ja ka endalegi) söögi sisse salaja vitamiine sisse panna.
Kui valmistad kahele, siis saad arvestada, et järgmiseks päevaks jagub ka ilusti.
Vaja läheb:
2 ½ tassitäit pudelkõrvitsat, kooritud ja kuubikuteks lõigatud
1 suur punane paprika
1 suur porgand
3 spl oliivõli
1 pakk Loodusväe öko pennesid
3 spl valgeid ube
4 spl maitsepärmi
1 tassitäis kaerapiima
1 tl vürtsköömenit
1 tl paprikapulbrit
1 tl küüslaugupulbrit
Soola maitse järgi
1 suur sibul, hakitud
2 spl tomatipastat
⅓ tassitäit vegan juustu
1 tassäis spinatit
Valmistamine:
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Lisa ahjuplaadile kõrvits, paprika, porgand ja 1-2 supilusikatäit oliiviõli, soola, pipart ning sega hästi läbi. Küpseta 25–30 minutit, kuni need on pehmed ja krõbedad.
Kui köögiviljad hakkavad valmis saama, pane pasta keema vastavalt pakendi juhistele.
Tõsta röstitud köögiviljad köögikombaini koos valgete ubade, maitsepärmi, taimse piima, vürtsköömeni, paprikapulbri, küüslaugupulbri, soola ja pipraga. Blenderda ühtlaseks kastmeks.
Kuumuta oliiviõli suurel pannil keskmisel kuumusel ja lisa sibul. Kuumuta 4-5 minutit, seejärel lisa tomatipasta ja kuumuta veel 1-2 minutit.
Vala kaste pannile ja lisa vegan juust koos spinatiga. Sega, kuni spinat muutub pehmeks.
Kurna pasta ja lisa see pannile kastme juurde, segades veel paar minutit.
Serveeri värskete ürtidega oma maitse järgi.
Head nautimist!