Kirjuta meile
Kreekapärane riis spinati ja fetaga

Lihtne ja tervislik kreekapärane riisiroog mis maitseb oi-kui-hästi. Kreemine feta sobib nii hästi hapuka sidruniga ühte patta, ning spinat toob rooga hulgaliselt värskust ja suvist maitset, kui ka hulgi vitamiine. Tänu täistera riisile ja pähklitele on antud roog ka vägagi valgurikas. 

Vaja läheb:

1 spl õli praadimiseks

2 sibulat, peeneks hakitud

3 suurt küüslauguküünt, peeneks hakitud

250g Loodusväe öko täistera riisi 

700ml köögiviljapuljongit

500-600g värsket spinatit, hakitud

15g tilli, peeneks hakitud

1 sidrun

40g kreeka pähkleid, hakitud

75g fetajuustu, kuubikuteks lõigatud või rebitud (antud retseptis kasutasin taimset alternatiivi)

soola

Valmistamine:

Kuumuta õlis, kergel kuumusel küüslauk ja sibul kuni sibul muutub läbipaistvaks, umbes 5-6 minutit. 

Lisa täisterariis, hakitud spinat, köögiviljapuljong, pool kogust tilli, ning riivi sisse veidi sidrunikoort.

Kata pann kaanega ja hauta, kuni riis on valmis ja vedeliku endasse tõmmanud ehk umbes 25 minutit. 

Seejärel lisa kreekapähklid, ülejäänud till ja pigista poole sidruni jagu sidrunimahla. Lisa ka feta ja vajadusel soola.

Serveeri sidruniviiluga.

Head nautimist!

Toode on soovinimekirja lisatud