- Toit ja tervis, Mahetoit
Kaunis värviline salat kinoa, lehtkapsa, apelsini ja granaatõunaga on maitsev ja tervislik. Kiudaine- ja valgurikas kinoa täidab hästi kõhtu ning annab energiat kogu päevaks. Eelista kohalikku lehtkapsast, mis sisaldab palju head nagu kaalium, kaltsium, fosfor, raud, K-vitamiin ja C-vitamiini, mis aitab kaasa mineraalainete imendumisele. Lisaks on kale kasulik silmanägemisele ja nahale ning aitab hoida luud terved.
Vaja läheb:
- 2 dl Loodusvägi ÖKO kinoad
- Looduvägi Himaalaja soola
- 1 apelsin
- 1 granaatõuna seemned
- peotäis mandleid, üleöö leotatud
- 2 lehtkapsa lehte
Kastmeks:
- 3 spl oliivõli
- 1 sidruni mahl
- 1 tl Dijon sinepit
Valmista kinoa vastavalt pakendi õpetusele. Loputa külma vee all ja jäta nõrguma. Maitsesta soolaga. Fileeri ja tükelda apelsin. Puhasta granaatõun. Haki mandlid. Eemalda lehtkapsa roots ja rebi lehed väiksemateks tükkideks. Aja potis vesi keema. Aseta keeva vee kohale sõel, tõsta lehtkapsas sõelale ja kata kaanega. Auruta lehtkapsast 2 minutit. Võta lehtkapsas tulelt, jahuta kiiresti külma veel all ja jäta sõelale nõrguma. Tõsta kõik koostisained kaussi. Sega omavahel kastmeained. Vala kaste salatile ja sega kergelt läbi.
Retsept ja foto: toidufotograaf Liisi Laanemäe