- loodusvägi, abestore, täisterariis, himaalaja sool
Tihti on tarvis just midagi, mis kiirelt ja lihtsalt valmiks ning see riisiroog köögiviljade ning india pähklitega on ideaalne valik. Sagedasti sünnib ta just siis, kui on eelmisest päevast on veel keedetud riisi alles jäänud.
Vaja läheb:
200g Loodusvägi ÖKO täistera riisi
2 peotäit shiitake seeni (võivad olla ka šampinjonid)
3-4 küünt küüslauku
1 suurem porgand
2 peotäit brokolit
2 peotäit lillkapsast
2 peotäit punast kapsast
2 peotäit spinatit
100 g röstitud india pähkleid
1,5 spl karripulbrit
2-3 tl tšillihelbeid
3 spl sojakastet
1-2 vart rohelist sibulat serveerimiseks
Õli praadimiseks
Valmistamine:
Keeda täistera riis soolaga maitsestatud vees vastavalt juhisele pakendil. Seejärel lõika porgand ja kapsad kuubikuteks, brokoli ja lillkapsas väiksemateks tükkideks ning seened viiludeks.
Kuumuta pann, lisa õli, siis seened ning porgandid. Kuumuta 3-4 minutit ja pressi sisse küüslauk. Seejärel lisa kõik ülejäänud köögiviljad. Vala pannile ka törts vett, et köögiviljad küpseksid veeauru abil kiiremini ja ühtlasemalt. Kuumuta 5-10 minutit, sõltuvalt sellest, kui krõmpsuvaid või pehmeid köögivilju soovid.
Lisa juurde keedetud riis, karripulber, tšillihelbed, sojakaste ja veidi soola. Sega korralikult.
Serveeri röstitud india pähklite ja rohelise sibulaga.