- Vegan, Piimavaba, Gluteenivaba, Lihtne ja kiire, Lisatud suhkruta, Lõunaks või õhtuks
Korralik ports maitsvaid kiudainerikkaid köögivilju, veidi särtsakat talvist tervendajat ingverit,
näpuotsatäis supertoitu kurkumit ja mõned vürtsid annab kokku terve pajatäie pimeda aja rõõmutoitu.
Vaja läheb:
- 100 g keedetud ja jahutatud kikerherneid (NB! Pane kikerherned eelmisel õhtul sooja vette likku, sest nii keevad need kiiremini!)
või 400 g konserveeritud kikerherneid - 1 sibul
- Jupike ingverit
- 1 lillkapsas
- 1 brokoli
- 1 suurem bataat
- 200 g (külmutatud) rohelisi herneid
- 1 purk Loodusväe kookosjooki
- 0,5 tl kurkumit
- 1,5 tl karrit
- 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
- 0,5 tl tšillit
- Maitse järgi Loodusväe Himaalaja soola ja pipart
- Peotäis värsket koriandrit
- Soovi korral hakitud tšillit
- Praadimiseks Loodusväe kookosõli
Asjatundjad teavad rääkida, et kuivatatud kikerherneste ja konserveeritud kikerherneste puhul jääb toidu maitses sisse märgatav maitsevahe.
Seega soovitame alati kasutada just kuivatatud kikerherneid ja kuigi nendega on veidi rohkem mässamist, on lõpptulemus seda väärt.
Kikerherneste valmistamises ei ole mitte kui midagi keerulist, vaja on ainult natuke aega. Leota esmalt kuivatatud kikerherneid üle öö (kaussi vett kallates arvesta sellega, et kikerherned paisuvad), loputa jooksva vee all läbi ja keeda siis paar tundi, kuni kikerherned on soovitud pehmusega. Sool lisa kikerhernestele peale keetmist, sest sool keeduvees aeglustab kikerherneste pehmenemist.
Prae pannil hakitud sibul ja ingver. Lisa vürtsid. Prae natukene ja lisa siis väiksemateks tükkideks tehtud lillkapsas, brokkoli ja kuubikuteks lõigatud bataat. Prae natukene ja lisa kookosjook. Lase podiseda ja siis lähevad pannile herned ja kikerherned.
Maitsesta soola ja pipraga. Kui köögiviljad on pehmed, ongi maitsev ja toitev köögiviljapada valmis.
Serveerimisel lisa peale helde käega tükeldatud värsket koriandrit.
Kui soovid tõhusamat kõhutäit, naudi koos Loodusväe jasmiiniriisi või täisterariisiga.
Retsept ja foto: Kadri Valsberg