- Toit ja tervis, Mahetoit, Persoonilood
Valmistamise aeg: 30-40 minutit
Kogus: Neljale
Karrikapsa valmistamiseks varu järgmised koostisosad:
- 1 kg värsket hapukapsast
- 400g Loodusvägi kookosjooki
- 50 g Loodusvägi india pähkleid tamari röstiga
- Loodusvägi himaalaja soola maitse järgi
- Loodusvägi heledat agaavisiirupit maitse järgi (võib asendada ka meega)
- 30 g kollast karripastat
- 25 g sidrunheina
- 15 g punast tšillit
- 0,5 tl kurkumit
- Värsket koriandrit kaunistuseks
Kokka nii:
Prae õlis karripasta, tükeldatud sidrunhein, laimilehed, punane tšilli (hakitud ja seemneteta) umbes 5 min. Lisa värske hapukapsas ja kookosjook, kuumuta madalal tulel 20-30 minutit.
Maitsesta soola ja agaavi või meega. Lisa india pähklid ja kuumuta tasasel tulel veel 10 minutit. Kaunista ja serveeri värske koriandriga
Retsept sobib iseseisvaks nautimiseks lõuna- või õhtusöögiks. Tummisena kõhutäie saamiseks proovi ka koos riisinuudlitega!
Kas teadsid, et...?
Värske hapukapsas on alternatiiviks traditsioonilisele hapukapsale ning sobib nautimiseks aastaringselt. Värskes hapukapsas sisaldab ohtrat K2 vitamiini, kaltsiumi ja C-vitamiini. See on suurepärane ravim hoidmaks seedimist korras, sest selles sisalduvad probiootilised bakterid tervendavad meie soolestiku mikrofloorat ja puhastavad verd.
Vürtside kasutamine toidu valmistamisel on tervisele väga vajalik, sest vürtsid nagu kurkum, tšilli ja ingver on võimsad antioksüdandid. Kasutame neid küll väikestes kogustes, kuid pidevalt tarbides on ravitoime suur.
Retsepti koostas: Timo Tepp, vabakutseline kokk