- Gluteenivaba, Lõunaks või õhtuks
Vormiroogades on midagi lohutavat, soojendavat ja väljas oleva halluse ning pimedusega võitlevat. Meie seekordne vormiroog on mõnusalt kodune, natuke nostalgiline; samas toovad Cheddar ja suitsupaprika vanale tuttavale maitsele sisse uued, üllatavad maitsenoodid ning täisterariis hoiab kõhu pikalt täis.
Ahjuvormi tegemiseks läheb vaja:
- 200 g Loodusväe täisterariisi
- 1 suurem brokoli
- 230 g meelepäraseid seeni
- 250 g riivitud Cheddar-tüüpi juustu
- 1 sibul
- 3 küüslauguküünt
- 4 spl võid
- 3 spl Loodusväe täisteranisujahu
- 500 ml taimset piima
- 1 tl Himaalaja soola
- 0,5 tl suitsupaprika pulbrit
- natuke mahedat musta pipart
- serveerimiseks maitserohelist ja maitsestamata jogurtit või hapukoort
Pane ahi 175 kraadi juurde sooja. Loputa riis läbi ja pane pakil oleva juhendi järgi keema. Samal ajal saad tükeldada brokoli väiksemateks õisikuteks ja viilutada seened. Lisa segule pool juustust ja sega läbi. Kui riis on keenud, lisa see brokoli-seene-juustusegu hulka. Prae pannil madalal kuumusel pehmeks tükeldatud sibul ja küüslauk. Lisa pannile ka jahu ja sega, kuni segu muutub kuldpruuniks.
Nüüd saad pannile valada piima ja sega hoolega, kuni teib paksem kaste. Võta pann tulelt ja lisa kastmesse kõik maitseained. Seejärel kalla kaste köögiviljade-riisi segule peale ja sega läbi. Tõsta segu ahjuvormi ja puista üle ülejäänud juustuga.
Küpseta ahjus umbes 45 minutit, kuni juust on muutunud kuldpruuniks.
Serveeri soojalt maitserohelise ja maitsestamata jogurti või hapukoorega.
Retsept ja foto: Kadri Valsberg