- Toit ja tervis, Mahetoit
Ahjuroog riisist ja seentest on kergelt valmiv retsept, mida ikka ja jälle uuesti valmistada. Pane kõik koostisained ahjuvormi ja tõsta roog ahju küpsema – nii lihtsalt see valmibki. Tulemuseks on mõnus argipäevane riisiroog, mis sobib nii taimseks pearoaks kui ka lisandiks liharoogadele.
Vaja läheb:
- 250 g Loodusvägi täisterariisi
- ca 500 ml kuuma puljongit
- 2 väikest sibulat
- 1 tl kuivatatud ürte (tüümian, rosmariin)
- 400 g pruune šampinjone või kaks pakki Auga ÖKO viilutatud šampinjone kerges soolvees
- 3 küüslauguküünt
- 2 spl sojakastet
- 2-3 spl õli või Loodusvägi ÖKO lõhnatut kookosõli
- Loodusvägi Himaalaja soola
Valmista nii:
Pane ahi 180 kraadile soojenema. Viiluta sibulad. Sega ahjuvormis riis, puljong, pool sibulaviiludest, kuivatatud ürdid ning maitseta soolaga.
Vajadusel tükelda seened. Sega omavahel seened, purustatud küüslauk, sojakaste, ülejäänud sibulaviilud, õli ja veidi soola. Laota seenesegu riisile. Kata ahjuvorm kaanega või fooliumiga. Küpseta ahjus 30 minutit. Kontrolli riisi valmidust, vajadusel lisa kuuma vett või puljongit. Ära enam kaant peale pane, tõsta riisiroog tagasi ahju ja küpseta veel 15-20 minutit kuni vedelik on imendunud ning riis valmis küpsenud.
Retsept ja foto: toidufotograaf Liisi Laanemäe