Täisteraodrahelbed sisaldavad märksa enam kiudaineid, vitamiine ja mineraalaineid kui oluliselt kooritud teradest tooted.
Odrast saab lisaks ka E-vitamiini, mis on tuntud antioksüdant ning hoiab ära enneaegse vananemise.
Traditsioonilise Hiina meditsiini järgi kasutatakse otra neerude, põie ja maksa tugevdamiseks.
Enne helbeks pressimist on viljatera lihvitud minimaalselt, et tera kestast jääks alles võimalikult palju täisväärtuslikku ja kasulikku.
Loodusväe odrahelbed ei ole pikema säilivusaja saavutamiseks läbinud kuumutamise protsessi.
Aurutamata ehk toorhelbed säilivad küll vähem aega, ent neis on alles aktiivsed ensüümid ja kõik muud viljateras sisalduvad väärtuslikud ained.
Erinevad uuringud näitavad, et mahetoidust võib leida rohkem vitamiine, antioksüdante ja organismile vajalikke mineraalaineid kui tavatoidust.
Maheteraviljas pole sünteetiliste taimekaitsevahendite ehk pestitsiidide jääkaineid, mis võivad mõjuda kahjulikult
inimese immuun-, hormonaal- ja kesknärvisüsteemile, ka viljakusele.
Täisteraviljatooted on töötlemata või minimaalselt töödeldud. Kuna just teravilja kestad ehk kliid sisaldavad suurel hulgal vitamiine,
kuidaineid ja mineraalaineid, on täisteraviljatooted tunduvalt tervislikumad ning varustavad meie organismi väärtuslike ainetega.
Regulaarne täisteratoodete tarbimine soodustab seedimist, tasakaalustab veresuhkrut ning reguleerib ka vere kolesteroolitaset.
Toiduenergia vabaneb täisteraviljadest ühtlaselt ja aeglaselt, seeläbi pikeneb täiskõhutunne ja väheneb oht üle süüa.
Terviktoiduna sisaldab teravili rohkesti aeglaselt imenduvaid süsivesikuid, aga ka valku ning väikese koguse rasva.
Säilitamine:
Säilitada kuivas ja jahedas.
Koostisosad:
oder* (100%)
Toitumisalane teave 100 g kohta:
- energiasisaldus 1290 kJ / 309 kcal
- rasvad 2,3 g
- süsivesikud 66 g millest suhkrud 0,5 g
- kiudained 7,6 g
- valgud 8,5 g
- sool 0,00675 g