- Vegan, Piimavaba, Gluteenivaba, Lihtne ja kiire, Lisatud suhkruta, Suupisted
Jagub paarile-kolmele sööjale põneva jutuajamise või filmivaatamise kõrvale.
Vaja läheb:
- 100 g üleöö leotatud ja keedetud mahedaid kikerherneid
- 1,5 spl Loodusväe kookosõli
- 1-2 tl Loodusväe Himaalaja soola
- 2,5 spl maitsepärmi
- 1-2 tl küüslaugupulbrit
- 1-2 tl paprika pulbrit
- 1/5 tl Cayenne'i pipart
Loputa keedetud kikerherned ja proovi neid mudides kätte saada enamus kikerherneste kestadest. Lase kikerhernestel 5-10 minutit sõelal nõrguda ja patsuta köögipaberiga võimalikult kuivaks. Sega kuivatatud kikerherned kookosõli, maitseainete ja soolaga ning laota ühekordse kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Rösti 180 C ahjus 40-50 minutit, kuni kikerherned on kuldpruunid ning teevad segades krõbisevat häält.
Retsept ja foto: Sandra Kurvits