- Toit ja tervis, Mahetoit, Persoonilood
Hummus on kikerhernestest valmistatud võileivamääre, mille kaunaline maitse sulandub riisivahvli krõbeda tekstuuriga.
Lihtne hummus ca 10le riisileivale!
Hummuse valmistamiseks varu järgmised koostisosad
- 400 g Auga ÖKO kikerherned 400 g
- 3 spl seesamiseemne õli
- 1 küüslaugu küüs (soovi korral)
- poole sidruni mahl
- veidi Loodusvägi himaalaja soola
- veidi pipart
Serveerimiseks:
- 1 pakk Loodusvägi riisivahvleid meresoolaga
- Hummusega sobivad erinevad lisandid näiteks
- värvilised tomatid
- praetud muna
- keedetud peet
- idud
Kokka nii:
Purusta koostisosad saumiksriga kuni saad ühtlase massi. Hoia segu veidi külmas ning serveeri 2 spl igale riisileivale. Kaunista tomatitega, millele raputad peale veidi soola ja pipart ning meelepäraste idudega.
Tervislik suupiste piknikulauale ongi valmis!
Kas teadsid, et...?
Hummuse kasulikkus peitub tema kõrges proteiinirikkuses ning madalas kalorsuses. Eelnimetatud kooslus on eriti tähtis südame tervisele. Gluteeni-ning laktoosivaba võileivamääre sobib nii piknikule kaasavõtmiseks või dipikastmeks. Säilita külmkapis 3-5 päeva.