- loodusvägi, abestore, supp
Soojendav ja kuldkollane kõrvitsasupp on sügisesse kui loodud. Kookosjook annab supile kreemisust ja tasakaalustab vürtsikust.
Vaja läheb:
1 suurem sibul
3 küüslauguküünt
u 4 cm pikkune jupp ingverit
2 sl Loodusvägi ÖKO lõhnatut kookosõli
0,5 tl tšillihelbeid
1 kg puhastatud kõrvitsatükke
1 suurem kartul
1-2 tl punast karripastat
400 ml köögiviljapuljongit
400 ml Loodusvägi ÖKO kookosjooki (ainult paks valge osa)
pool sidrunit
Loodusvägi Himaalaja kristallsoola
serveerimiseks kõrvitsaseemneid, koriandrit, musta pipart, tšillihelbeid
Valmista nii:
Haki sibul, küüslauk ja ingver. Lõika kõrvits ja kartul u 2 cm küljepikkusega tükkideks. Kuumuta pannil 1 sl kookosõli. Pane sibul pannile ja prae madalal kuumusel, kuni sibul on läbipaistev ja kergelt kuldne. Lisa küüslauk, ingver ja tšillihelbed.Kuumuta segades veel paar minutit. Vala potti.
Kuumuta pannil veel 1 sl kookosõli. Prae selles läbi kõrvitsa- ja kartulitükid, nii et kõigest käiks kuumus läbi, servad võivad ka veidi värvi saada. Kui kõik ei mahu ühele pannile, prae kahes jaos. Tõsta pannilt potti. Lisa karripasta ja köögiviljapuljong. Lase 20 min kaane all keeda, kuni köögiviljad on pehmed. Lisa kookosjoogi valge osa ja 2 sl sidrunimahla. Püreesta supp. Vala potti tagasi, maitse. Lisa vajadusel soola, sidrunimahla või tšillit.