Kirjuta meile

Hirsisalat on suurepärane valik tervisliku toitumise pooldajatele, kuna see sisaldab palju vitamiine, kiudaineid ja valke ning on samal ajal madala kalorsusega. Hirsisalat sobib suurepäraselt ka veganitele ja taimetoitlastele, kuna see ei sisalda loomseid tooteid. Lisaks tervislikele omadustele pakub hirsisalat ka nauditavat söömiselamust. Selle koostisosad, nagu näiteks krõmpsuvad köögiviljad ja mahedad hirsiterad, moodustavad maitsva ja tasakaalustatud koosluse, mis rõõmustab iga maitsemeelt.

Vaja läheb:

100 g Loodusvagi hirssi

50 g Auga ÖKO musti ube

1 porgand

½ pikka kurki

peotäis kirss-tomateid

1 keedetud peet

Salatilehti, mikrovõrseid

1-2 spl kõrvitsaseemneid 

Salatikaste:

4 spl oliiviõli

1/2 sidruni mahl + riivitud koor

Himaalaja soola

Musta pipart

Valmista nii: 

Loputa hirss hoolega, nõruta ja keeda vastavalt pakendi juhenditele valmis. Lase jahtuda.

Pane keedetud jahtunud hirss kaussi. Lisa õhukeselt viilutatud porgand, tükeldatud kurk, poolitatud kirss-tomatid, hakitud peet.  Kastmeks sega kokku oliivõli, sidrunimahl ja riivitud koor, sool ja pipar ning sega salati hulka. Serveeri salatit koos salatilehtede ja mikrovõrsetega

Rösti kõrvitsaseemneid kuumal pannil mõni minut, puista salatile ning serveeri.

Foto ja retsept: toidufotograaf Liisi Laanemäe

Seotud tooted

Toode on soovinimekirja lisatud