- loodusvägi, abestore, karask
Täisterajahust valmiv tervislik karask valmib lihtsalt, kuid maitseb nagu oleks küpsetamisele pühendatud pikki tunde. Krõmpsuvad pähklid ja magusad jõhvikad teevad sellest peolauaväärilise pätsi.
Kogus: 1 päts
200 g Loodusvägi ÖKO täisterarukkijahu
120 g Loodusvägi ÖKO täisteranisujahu
1 sl soodat
1 tl Loodusvägi Himaalaja kristallsoola
0,5 l keefirit
1 dl tumedat siirupit
60 g kuivatatud jõhvikaid
60 g terveid metspähkleid
Valmista nii:
Sega suures kausis omavahel jahud, sooda ja sool. Lisa keefir ja siirup ning sega ühtlaseks. Lõpuks sega hulka jõhvikad ja pähklid. Määri 1,5 l mahutavusega keeksivorm korralikult võiga kokku. Küpseta karaskit 180 kraadi juures u 60 minutit. Lase vormis 15 minutit jahtuda, seejärel kummuta välja. Kui soovid karaski peale krõbedamat koorikut, võid ta tõsta veel tagurpidi ahjurestile, 180 kraadi juurde u 10 minutiks.