- loodusvägi, abestore, tofukauss
Riisikauss krõbeda tofu, kreemise maapähklikastme ja köögiviljadega on nii mitmekülgne ning toitev roog, mida saab kohandada vastavalt igale maitsele ja hooajale. See on ideaalne valik tervislikuks lõuna- või õhtusöögiks, sest on tulvil vitamiine ja kiudaineid, lisaks on ta ka vägagi valgurikas. Üks hea roog, millega oma kehale ja hingele head teha.
Retsept kahele
Vaja läheb:
200g öko Loodusväe täistera riisi
200g kõva tofut
80-100g punast kapsast
4 bimi ehk mini brokkoli õisikut (võib kasutada ka tavalist brokolit)
4-5 redist
2 spl seesamiseemneid
Peotäis võrseid, näiteks herne või redise
Peotäis seeni, kasutasin kuningservikuid, kuid võivad vabalt olla ka šampinjonid
Paneering:
4-5 spl maisitärklist
Loodusvägi Himaalaja kristallsoola
Pipart
1 tl küüslaugupulbrit
1 tl suitsupaprikat
Maapähklikaste:
1.5 spl maapähklivõid
3 spl sojakastet
Pool sidrunit, mahlaks pressitud
Vett, umbes ⅓ tassitäit
Valmistamine:
Alusta sellega, et pane riis keema kuna see võtab kõige kauem aega. Keeda juhise järgi pakendil.
Auruta brokolit ja kapsast 5 minutit või aseta minutiks keevasse vette, idee on jätta nad krõmpsuks, ehk mitte liiga pehmeks keeta. Tõsta nad kõrvale jahtuma, seejärel lõika suupärasteks tükkideks. Lõika ka redis õhukesteks ratasteks ja aseta kõrvale.
Lõika seened viiludeks ning prae kuldpruuniks.
Pressi tofust puhta köögirätiku või majapidamispaberiga suurem vesi välja, seejärel lõika kuubikuteks. Valmista paneering, segades kaussi kokku maisitärklis, küüslaugupulber, suitsupaprika, sool ning pipar. Paneeri tofukuubikud ja prae pannil õlis kuldpruuniks.
Kastme jaoks sega kokku kausis või tassis maapähklivõi, sojakaste, sidrunimahl ja vesi. Vispelda kahvliga kuni saavutad ühtlase kreemja konsistentsi. Kui kaste on liiga paks, lisa vett juurde, kui liiga vedel, lisa maapähklivõid.
Serveeri, kattes kausi põhi riisiga, peale lähevad köögiviljad, tofu, võrsed ja seejärel kaste ning seesamiseemned.
Head nautimist!