- Toit ja tervis, Mahetoit
Magus soolakaramellikaste on valmistatud kookospiimast ja suhkrust, maitsestatud kvaliteetse Himaalaja kristallsoolaga. Kasuta soolakaramelli kastet magustoitude, pannkookide, jäätise või magusa popkorni maitsestamiseks. Sobib veganitele ja laktoositalumatuse korral.
Vaja läheb:
3 dl rafineerimata suhkrut
1 spl Loodusvägi extra virgin kookosõli
0,75 tl Loodusvägi Himaalaja kristallsoola
Valmista nii:
Pane suhkur potti ja vala peale kookosjoogi paksem osa. Lase keskmisel kuumusel keeda 40 minutit kuni kastme pakseneb (jahtudes muutub soolakaramell veelgi paksemaks). Lisa juurde kookosõli ja sool. Lase jahtuda. Vala kaste puhtasse purki ja lase jahtuda. Säilita jahedas kaanega suletud purgis.
Popkorn soolakaramelliga
200 g popkorni
300 ml soolakaramelli kastet
Tõsta popkorn küpsetuspaberiga kaetud suuremasse ahjuvormi, nirista peale soolakaramell ja sega korralikult läbi.