Kirjuta meile
Mini-läätseterriin sibula ja jõhvikatega

Täistaimne ja imehästi maitsev terriin on valmistatud individuaalsete portsjonitena. Kui sööjaid on rohkem, suurenda lihtsalt koguseid! Ideaalne valik pakkumiseks külla tulnud sõpradele ja lähedastele.

Kogus: 2tk



Läätsed:

2,5 dl vett

1,25 dl Loodusvägi ÖKO punaseid läätsesid


Sibula-jõhvikakate:

2 sl oliiviõli

1 punane sibul

25 g (väike peotäis) kuivatatud jõhvikaid

1,5 sl punase veini äädikat


Läätseterriin

1 väike sibul

1 küüslauguküüs

2 sl oliiviõli

1 tl kuivatatud rosmariini

1 tl suitsupaprikat

1 sl sojakastet

1 sl maisitärklist

1 sl pankot

Loodusvägi Himaalaja kristallsoola

pipart


Valmista nii:


Määri ramekinite siseküljed õliseks. Lõika küpsetuspaberist välja ramekini põhja suurune ring ja aseta see vormi põhjale. 

Keeda läätsesid soolaga maitsestatud vees 10 minutit. Nõruta vajadusel. Terriini jaoks vajad keedetud läätsesid 250 g. Vajuta umbes pool läätsedest kahvliga katki, teine osa võib jääda terveks. 

Lõika punane sibul pooleks, poolikud omakorda ribadeks. Kuumuta pannil oliiviõli. Lisa sibul ja prae madalal kuumusel pehmemaks, u 7 minutit. Lisa jõhvikad ja punase veini äädikas, sega ja keeda veel 5 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Jaga segu ramekinide põhjale. Läätseterriini valmistamiseks haki sibul ja küüslauk peeneks. Kuumuta pannil õli. Lisa sibul ja prae madalal kuumusel pehmemeks, u 7 minutit. Lisa küüslauk, rosmariin ja suitsupaprika, sega läbi ja prae veel paar minutit.  Tõsta pann tulelt. Lisa läätsed, sojakaste, maisitärklis ja panko. Maitsesta segu soola ja pipraga, sega läbi. Tõsta lusikaga ramekinitesse sibulate ja jõhvikate peale. Vajuta lusikaga tihedamaks. Küpseta 200 kraadi juures 15 minutit. Tõsta ahjust välja ja lase paar minutit seista. Seejärel pööra taldrikule ümber. 

Seotud tooted

Toode on soovinimekirja lisatud