- loodusvägi, abestore, laimikook
Üks imeliselt lihtne ja maitsev kook, mida näiteks läheneva emadepäeva puhul valmistada. Kook on malbelt magus ning samas tänu laimile kergelt värskendav.
Ja mis kõige parem, selle koogi jaoks ei pea isegi ahju tööle panema. Enamus töö teeb blender sinu eest.
Vaja läheb
Põhja jaoks:
4 dl Öko Loodusväe täistera kaerahelbeid
2 dl pekaanipähkleid
10 datlit, kivideta
2 spl Öko Loodusväe extra virgin kookosõli
Katte jaoks:
350g röstimata india pähkleid
5-6 laimi, mahlaks ja koor riivimiseks
5 spl vahtrasiirupit
2 tl vanilliekstrakti
2 spl Öko Loodusväe extra virgin kookosõli
100 ml Öko Loodusväe kookospiima
Valmistamine:
Leota India pähkleid kas üle öö külmas vees või kui on kiire, vala keeva veega üle ja leota umbes 20 minutit.
Põhja tegemiseks lisa blenderisse kaerahelbed, pekaanipähklid, datlid ning kookosõli. Purusta ühtlaseks, selliseks liivaseks massiks. Vala ümber küpsetuspaberiga kaetud 20x20 ahjuvormile, aja ühtlaselt laiali ning pressi käe või lusikaga tugevalt peale, et põhi püsiks ilusti koos.
Katte jaoks lisa blenderisse leotatud india pähklid, riivitud laimikoor, laimimahl, vahtrasiirup, vanilliekstrakt, kookosõli ning kookospiim. Blenderda kuni saavutad mõnusalt täidlase, kreemise konsistentsi. Kui on liiga paks, lisa juurde veidi kookospiima.
Jaota kate spaatli või lusikaga põhjale ühtlaselt laiali, seejärel aseta vähemalt kaheks tunniks sügavkülma. Enne serveerimist lase koogil mõned minutid olla toatemperatuuril ja riivi peale veel laimikoort kaunistuseks. Head isu!