- loodusvägi, abestore, läätsekarri
Läätsekarri on üks tõeline pärl India köögist. Ülimalt lihtne roog, mis pakatab maitsetest ja mekib alati teisel päeval veel paremini. Läätsedest saad suure koguse valku ja kiudaineid, lisaks veel B-grupi vitamiine, ning mineraalaineid, nagu näiteks rauda ja magneesiumit.
Vaja läheb (kahele):
250g Loodusväe öko punaseid läätsesid
400g purustatud tomateid või tomatipüreed
1 purk Loodusväe öko kookospiima
umbes 400ml vett
1 keskmine sibul
3-4 küüslauguküünt
1.5 spl karripastat või 1.5 spl karripulbrit
umbes 0.5 spl sidruni või laimimahla
Loodusvägi Himaalaja kristallsoola
Serveerimiseks 200g Loodusväe ökö täistera riisi
Valmistamine:
Haki sibul ja küüslauk väikesteks kuubikuteks. Kuumuta pann, lisa õli, ning seejärel sibulad ja küüslauk. Kuumuta 3-4 minutit, seejärel lisa tomatipüree ning karripasta. Kuumuta veel 1-2 minutit.
Lisa punased läätsed, kookospiim, ning vesi, lase keema tõusta ning seejärel madalal kuumusel hauta kuni läätsed on pehmed, vajadusel vahepeal vett lisades. Maitsesta soola ja kerge tsitrusemahlaga.
Serveeri riisi ja maitserohelisega (näiteks koriander sobib väga hästi).
Head isu!