- loodusvägi, abestore, snäkid
Kui mõtleme hummuse peale, siis torkavad kohe pähe kikerherned, sest nendest on see Lähis-Idast pärit määre klassikaliselt ju tehtud. Kuid see hummuse retsept läätsedest on tegelikult veelgi valgu- ja rauarikkam ning ei jää maitse poolest grammigi alla oma klassikalisele versioonile. Lisaks on teda palju ajasäästvam teha, sest läätsed valmivad kordades kiiremini kui kikerherned. Hummust saab kasutada määrdena saial, dipina ning ka näiteks wrappides.
Vaja läheb:
200g Loodusvägi öko punaseid läätsesid
2 spl tahiinit
1 küüslauguküüs
2 spl sidrunimahla
1.5 tl vürtsköömenit
Loodusvägi Himaalaja kristallsoola
Serveerimiseks:
1 tl suitsupaprikat
1 spl oliivõli
veidi hakitud peterselli
Valmistamine:
Vala läätsed keevasse vette ning keeda kuni need on pehmed (15-20 minutit). Kurna ja seejärel vala ümber blenderisse. Lisa ülejäänud komponendid ning blenderda kuni saad ühtlase siidise konsistentsi. Maitse ja vajadusel lisa soola juurde.
Serveerides vala peale oliivõli, raputa peale suitsupaprikat ning puista veidi peterselli.
Proovi koos Loodusvägi näkileibadega!
Head nautimist!