- loodusvägi, abestore
Pähkline ja krõmps kinoa on paprikatäidisena imehea. Tüümian, päikesekuivatatud tomatid ja kitsejuust teevad toidu veelgi hõrgumaks.
Vaja läheb:
2 paprikat
1,5 dl Loodusvägi ÖKO kinoat
3 dl vett
1 tl kuivatatud või 1 sl värsket hakitud tüümianit
4 sl hakitud päikesekuivatatud tomateid
4 kettakest kitsejuustust
1 tl oliiviõli
Loodusvägi Himaalaja kristallsoola
musta pipart
Valmista nii:
Lõika paprikad pooleks, eemalda seemnekojad. Tõsta poolikud ahjuvormi, piserda peale veidi oliiviõli ja eelküpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit.
Sel ajal kui paprika küpseb, tee täidis. Loputa kinoa tihedal sõelal jooksva vee all. Lase soolaga maitsestatud vesi keema. Keeda kinoat madalal kuumusel 15 min, kuni kogu vesi on terakestesse imbunud. Sega kahvliga sõmeraks. Sega kinoa hulka tüümian ja päikesekuivatatud tomatid. Maitsesta segu musta pipra ja soolaga. Tõsta kinoa eelküpsetatud paprikapoolikutesse. Lõika kitsejuustust viilud ja aseta need kinoale.
Pane paprikapoolikud ahjvormi. Kui täidist jäi järele, pane seegi vormi ja küpseta koos paprikatega, ta läheb mõnusalt krõbedaks. Nirista juustule oliiviõli.
Küpseta 200 kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni juust on jumet saanud. Jahvata enne söömist peale musta pipart.