- Vegan, Gluteenivaba, Lihtne ja kiire, Salatid, Lisatud suhkruta, Lõunaks või õhtuks
Jagub mõnusaks eineks 4-6 sööjale. Serveeri salat näiteks ühelt suuremalt vaagnalt, kust iga sööja saab endale sobiva koguse taldrikule tõsta.
Salati tegemiseks läheb vaja:
- 100 g keedetud Loodusväe hirssi
- 1 porgand
- 3 suuremat paprikat
- 1-2 suvikõrvitsat
- 1 pea Rooma salatit
- ½-1 tšillikauna
- 3-5 küüslauguküünt
- ½ tl jahvatatud koriandrit
- ½ tl jahvatatud vürtsköömneid
- Loodusväe Himaalaja soola, mahedat pipart
- Vokkimiseks oliiviõli või kookoseõli
- Serveerimiseks peterselli ja seesamiseemneid
Puhasta ja haki väikesteks tükkideks porgand ja paprika. Ribasta suvikõrvits (kui spetsiaalset agregaati ei ole, lõika lihtsalt noaga väga peeneks)
ning lõika nuudli pikkusteks juppideks.
Kuumuta pann ja küpseta oliivõlis küüslauk ja tšilli. Lisa porgand ja lase veidi küpseda. Seejärel lisa paprika, kuumuta ja maitsesta.
Kõige viimasena lisa suvikõrvitsa-nuudlid ning voki kergelt läbi. Sega juurde seesamiseemned ja maitseroheline.
Haki rooma salat peeneteks ribadeks ja laota vaagnale. Tõsta vokitud köögiviljasegu salatilehtedele.
Lisa keedetud hirss ja sega kergelt läbi.
Kõige peale puista hakitud petersell ja seesamiseemned.
Retsept: toitumisnõustaja Katriina Maidla Foto: Rauno Liivand