- Vegan, Piimavaba, Gluteenivaba, Lihtne ja kiire, Supid, Lõunaks või õhtuks
- 1 šalottsibul
- 1 küüslauguküüs
- 1 purk tükeldatud tomateid
- 2 punast paprikat
- Sidrunimahla või balsamico äädikat
- 1 tl harissa pastat (vürtsikas tšillipasta, sobib asendada värske tšilliga või tšillihelvestega)
- 1 tl jahvatatud koriandriseemneid
- 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
- 0,5 pakki maitsestamata tofut
- Serveerimiseks lutserni idandeid, seemneid
- Himaalaja soola, pipart
- Loodusväe kookosõli praadimiseks
Kuumuta ahi 200 kraadini. Tükelda paprikad keskmise suurusega viiludeks, maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga (sobib ka balsamico äädikas)
ning küpseta ahjus umbes 15 minutit. Lõika sibul ja küüslauk viiludeks.
Kuumuta potis kookosõli ning prae sibulat ja küüslauku paar minutit, et need muutuksid pehmemaks. Lisa harissa pasta, koriandriseemned ja vürtsköömned ning prae veel veidi. Lisa tükeldatud tomatid ja aja keema. Lisa küpsetatud paprika, lase 1-2 minutit podiseda, maitsesta soola ja pipraga ning püreesta ühtlaseks.
Vala supp taldrikusse, raputa peale tofut, idandeid, seemneid ja naudi. Mängi maitsetega!
Kui sulle meeldivad indiapärased maitsed, siis kasuta harissa tšillipasta, koriandriseemnete ja vürtsköömnete asemel hoopis garam masala maitseainesegu. Taipärase maitse saamiseks kasuta tšillit, ingverit, sidrunheina ja kookosjooki.
Retsept ja foto: Vickie Bo