Kirjuta meile
Rikkalik hooajaline salat krõbeda tofuga

Kuni aed veel toidab, tuleb sellest võtta viimast. Enda või lähedaste peenralt ja kasvuhoonest tulevad saadused on lihtsalt nii-nii head ja vaevu isegi vajavad maitsestamist. 

Selle salati inspiratsiooniks oli Caesar’i salat kanaga, kuigi see triivib sealt päris kaugele, on tekstuurilt sarnane ja see kaeras paneeritud krõbe tofu meenutab vägagi krõbedat kana. Nii väga, et kaasa vaatas mulle küsiva pilguga otsa, et kas tegemist on ikka tofuga. 

Vaja läheb: 

3 lühikest kurki, õhukeselt viilutatud 

2 väiksemat porgandit, õhukeselt viilutatud 

Umbes 2 tassitäit jääsalatit, hakitud 

Tassitäis punast kapsast, hakitud 

1 pakk (~250g) tofut 

Rohkelt oliivõli praadimiseks 

Paneerimiseks:

1 tassitäis Loodusväe öko täistera kaerahelbeid 

4 spl riisijahu või maisijahu 

Pool klaasi vett 

Soola 

Pipart 

1 tl sibulapulbrit 

1 tl cayenne’i pulbrit 

Küüslaugukaste:

1 tassitäis india pähkleid 

½ - 1 tassi vett 

1 küüslauguküüs 

1 spl kappareid 

1 spl õunaäädikat 

Soola 

Pipart 

Valmistamine: 

Paneeringu jaoks sega esmalt kausis kokku riisijahu, sool, pipar, sibulapulber, cayenne’i pipar ja vesi. See tainas tagab selle, et kaerahelbed haakuks külge. Teise kaussi vala Loodusväe täistera kaerahelbed. 

Kasta tofukuubikud esmalt riisijahutaignasse ning seejärel veereta need kaerahelvestes.  

Kuumuta pannil õli ja prae tofu kuldpruuniks ja krõbedaks. 

Sega suures kausis kokku jääsalat, punane kapsas, kurk, porgand ja küüslaugukaste. 

Serveeri salat koos krõbeda tofuga, ning naudi! 

Seotud tooted

Toode on soovinimekirja lisatud