
Kuni aed veel toidab, tuleb sellest võtta viimast. Enda või lähedaste peenralt ja kasvuhoonest tulevad saadused on lihtsalt nii-nii head ja vaevu isegi vajavad maitsestamist.
Selle salati inspiratsiooniks oli Caesar’i salat kanaga, kuigi see triivib sealt päris kaugele, on tekstuurilt sarnane ja see kaeras paneeritud krõbe tofu meenutab vägagi krõbedat kana. Nii väga, et kaasa vaatas mulle küsiva pilguga otsa, et kas tegemist on ikka tofuga.
Vaja läheb:
3 lühikest kurki, õhukeselt viilutatud
2 väiksemat porgandit, õhukeselt viilutatud
Umbes 2 tassitäit jääsalatit, hakitud
Tassitäis punast kapsast, hakitud
1 pakk (~250g) tofut
Rohkelt oliivõli praadimiseks
Paneerimiseks:
1 tassitäis Loodusväe öko täistera kaerahelbeid
4 spl riisijahu või maisijahu
Pool klaasi vett
Soola
Pipart
1 tl sibulapulbrit
1 tl cayenne’i pulbrit
Küüslaugukaste:
1 tassitäis india pähkleid
½ - 1 tassi vett
1 küüslauguküüs
1 spl kappareid
1 spl õunaäädikat
Soola
Pipart
Valmistamine:
Paneeringu jaoks sega esmalt kausis kokku riisijahu, sool, pipar, sibulapulber, cayenne’i pipar ja vesi. See tainas tagab selle, et kaerahelbed haakuks külge. Teise kaussi vala Loodusväe täistera kaerahelbed.
Kasta tofukuubikud esmalt riisijahutaignasse ning seejärel veereta need kaerahelvestes.
Kuumuta pannil õli ja prae tofu kuldpruuniks ja krõbedaks.
Sega suures kausis kokku jääsalat, punane kapsas, kurk, porgand ja küüslaugukaste.
Serveeri salat koos krõbeda tofuga, ning naudi!