- Lihtne ja kiire, Lisatud suhkruta, Lõunaks või õhtuks
Ideaalne viis, kuidas köögiviljapõlguritele natuke juurikaid sisse sööta.
:) Maitseb hästi nii suurtele kui väikestele nii soojalt kui jahtunult.
Pitsa põhja jaoks läheb vaja:
- 750 g lillkapsast
- 1 muna
- 150 g cheddari juustu
- 1 tl oreganot
- 1 tl Himaalaja soola
- 1 tl kurkumit
Pitsa katteks kasuta:
- 2 spl tükeldatud ananassi
- 2 spl maisi
- 50-100 g viilutatud šampinjone
- 100 g tomatipastat
- Pool punast sibulat
- Punet
- Peotäis tomateid
- Peale 200 g mozzarella juustu või sama kogus meelepärast riivjuustu
Pitsa põhja jaoks riivi lillkapsas ja pane panni peale hauduma, kuniks lillkapsasegu saab täiesti pehmeks.
Siis võta marli või köögirätik ja vala hautatud ning natuke jahtunud lillkapsasegu rätiku sisse ning pigista välja kogu üleliigne vedelik.
Pane nõrutatud segu kaussi, lisa muna, riivitud juust ja maitseained ning sega hoolikalt läbi. Võta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaat ning pane tekita lillkapsa segust ümmargune pitsapõhi ja pane 200 kraadisesse ahju 20 minutiks, kuni ääred muutuvad kuldseks.
Võta põhi ahjust välja ja kata tomatipastaga ning seejärel lao peale kõik ülejäänud komponendid. Kui mõni sinu lemmikkomponent retseptist puudu on, pane see ka julgesti peale. :)
Pista pitsa veel umbes 5-10 minutiks ahju, kuni juust sulab ning lase heal maitsta!
Retsept ja foto: Kadri Valsberg