- Vegan, Piimavaba, Gluteenivaba, Lihtne ja kiire, Supid, Lisatud suhkruta, Lõunaks või õhtuks
Paljude (vanaemade) tagaaias kasvav kõrvits tundub sulle võib-olla esmapilgul nii igav ja tavaline,
kuid tegelikult on tegu äärmiselt kasuliku köögiviljaga, mis sobib söömiseks nii suppides, hautistes, salatites, küpsetistes kui toorelt.
Madala kalorsusega kõrvitsa viljalihas leidub palju kasulikke mineraalaineid ja vitamiine. Ning karoteene on kõrvitsas rohkemgi kui porgandis!
Kogus: jagub 5-6 sööjale
Supi tegemiseks läheb vaja:
- 750 g puhastatud kõrvitsat
- 3 kartulit (võib kasutada ka maguskartulit või kartulit ja maguskartulit pooleks)
- 2 küüslauguküünt
- jupike ingverit
- 1 sibul
- 1 tl kurkumi pulbrit
- 1 öko puljongikuubik
- veidi Himaalaja soola
- 1 purk Loodusväe kookosjooki
- pealeraputamiseks röstitud kõrvitsaseemneid
- serveerimiseks idandeid ja soovi korral fetat
Pane hakitud kõrvits ja kartulid koos puljongikuubiku ja 0.5 liitri veega potti keema.
Samal ajal pruunista pannil kookosõliga hakitud küüslauk, sibul ja ingver. Lisa kurkum ning prae kergelt läbi ja jäta madalale kuumusele tiksuma.
Kui kartulid ja kõrvits on pehmeks keenud, lisa neile praesegu ja kookosjook. Kuumuta läbi ning püreesta saumikseri või blenderiga ühtlaseks.
Serveerides lisa supile röstitud kõrvitsaseemned ja idandid.
Kes toekamat kõhutäit soovib, paneb kõrva taha, et feta juust sobib selle supiga ideaalselt!
Retsept ja foto: Kadri Valsberg