Kirjuta meile
Pavlova-koogikesed mustasõstrasiirupi kreemiga

Magustoit, mis on nii maitsetekoosluselt ja välimuselt baleriinist inspireeritud. Väljast ümbritsemas krõbe koorik ja sees pehme vahukoorekreem kaunistatud puuviljadega. Lisa vahukoorele värvi ja maitset Loodusvägi mustasõstra-sidruni ÖKO siirupiga. 

Kogus: 4-6 sööjale

Besee: 

  • 2 maheda muna valget
  • Näpuotsatäis Loodusvägi Himaalaja soola
  • 100 g suhkrut, võid proovida magustada ka agaavisiirupiga.
  • 1 tl maisitärklist
  • 1 tl valge veini äädikat

Kreem:

Valmista nii:

Pane ahi 160 kraadile soojenema. 

Vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga kohevaks. Jätka vahustamist ja lisa suhkur kolmes osas kuni saad tugeva läikiva vahu (ca 6-10 min). Lisa tärklis ja äädikas, sega läbi. Tõsta munavalgevaht pritskotti ja pigista küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesed pesad. Tõsta ahjuplaat ahju ja alanda kohe kuumust 110 kraadile. Küpseta 50 minutit. Lülita ahi välja ja lase beseedel veel 10 minutit ahjus olla. Seejärel jäta ahju uks praokile ja lase beseedel ahjus täielikult jahtuda. Kuiv besee on kerge ja õrnalt koputades kumisev ning tuleb iseenesest küpsetuspaberi küljest lahti.

Vahusta toorjuust ja vahukoor kohevaks. Sega hulka siirup. Tõsta lusikaga või kasutades pritskotti pigista kreem beseepesadesse. Kaunista marjade ja mündilehtedega.

Retsept ja foto: toidufotograaf Liisi Laanemäe

Seotud tooted

Toode on soovinimekirja lisatud