- Piimavaba, Gluteenivaba, Lihtne ja kiire, Magustoidud, Lisatud suhkruta
Korralikult metsamustikate väge täis maitsev, kreemine ja lisatud suhkruta riisipuding on sobib ideaalselt nii piinava magusaisu korral
kui toitvaks hommiku,- lõuna- või õhtusöögiks.
Pudingu tegemiseks läheb vaja:
- 2 dl pudruriisi
- 2 dl mandlipiima
- 1 tl Loodusväe mahedat metsamett
- 1 purk Loodusväe kookosjooki
- ½ tl Himaalaja soola
- 1 sl vanilli ekstrakti
- 1 tl kaneeli
- 1 dl Loodusväe metsmustikamahla
Kompoti keetmiseks võta:
- 3 õuna
- 3 pirni
- 4 ploomi
- 2 tl kaneeli
- 1 tl maisitärklist
Pane riis koos mandlipiima ja 1 dl veega keema. Lisa mesi, sool, vanilli ekstrakt, kaneel.
Kui riis on juba natukene paisunud, lisa kookosjook. Keeda tasasel tulel puding pehmeks ning lisa värviks ning maitseks metsamustikatest valminud eheda maitse ja lõhnaga mahl. Samal ajal keeda teises potis pehmeks hakitud õunad, pirnid ja ploomid, lisa kaneel.
Kui puuviljad potipõhja kinni hakkavad, lisa juurde sortsuke vett. Kui puuviljad pehmed, lisa maisitärklis ja kuumuta kompott läbi.
Serveerimisel vala kompott riisipudingule ja rüüpa kõrvale näiteks sooja piparmündi- või pärnaõieteed.
Retsept ja foto: Kadri Valsberg