- Toit ja tervis, Mahetoit, Persoonilood
Tapiokk ehk manokijahust tehtud teratärklis sobib suurepäraselt magustoitude valmistamiseks, toitude paksendamiseks ja Kagu-Aasia päraste retseptide valmistamiseks.
Pudingu tegemiseks läheb vaja:
- 400ml Loodusvägi kookosjooki
- 50g tapioki graanuleid
- 30g palmisuhkrut või kasuta magustamiseks Loodusvägi datlisiirupit
- 450g kvaliteetset mangopüreed
- 1,5 tl kardemoni
- 1 tl vanillikaunapastat
- 1 suure apelsini mahl
Valmistamine:
Aseta tapioki graanulid koos kookosjoogiga 5 minutiks potti likku. Seejärel aja kookosjook keema ning keeda tasasel tulel pidevalt segades 12 min. Lisa suhkur ja tõsta 45 minutiks jahtuma. Suuremas kausis sega omavahel mangopüree, kardemoni seemned ja vanillikaunapasta. Pressi apelsinist mahl välja ja aja see väikeses potis peaaegu keema ning lisa vispeldades agar-agar. Väga hoolikalt läbi segades lisa agar-agari segu mangomassile. Sega omavahel täielikult jahtunud tapiokimass ja mangomass. Tõsta valmis segatud puding klaaspokaalidesse ning asetada tunniks või paariks külmkappi tahenema, võib jätta ka üleöö seisma. Serveerimiseks lisa soovi korral pistaatsiapähkleid, tšillipulbrit, musti seesamiseemneid, kookoshelbeid või muud meelepärast.
Retsept ja foto: Kiku pildistab