Kirjuta meile
Kreemjas šokolaaditatar röstitud pähklitega

Kui tahaks teda natuke uhkemat ja ägedamat pudrulist kui tavaliselt, aitab hädast välja Teevi nutikas 
ja imemaitsev šokolaadine toortatramagustoit krõmpsuvate metsapähklitega.

Jagub ühele sööjale.

Vaja läheb:

  • 45 g Loodusväe toortatart*, keedetuna
  • 80 g Kreeka jogurtit
  • 60 g banaani
  • 15 g datleid**
  • 15 g Loodusväe metsamett
  • 8 g kakaod
  • 0,25 tl kardemoni
  • 0,25 tl kaneeli
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • Serveerimiseks 5 g metsapähkleid ja meelepäraseid puuvilju

Pane kõik koostisosad välja arvatud metsapähklid kannmikserisse ja purusta, kuni saad kreemise segu.
Rösti pähkleid kuival pannil keskmisel kuumusel u 5-7 minutit, seejärel tõsta need kohe majapidamispaberile ja hõõru pähkleid paberi vahel, et eemaldada koor. Haki pähklid noaga peenemaks ja puista pudrule. Lisa soovi korral puuvilju ning naudi kohe.

* pane tatar eelmisel õhtul kuuma vette likku ja aseta anumale kaas peale, siis ei pea hommikul tatart väga pikalt keetma.
Toortatar imeb hästi vett, seega 45 g puhul võid lisada vett u 450 ml, keetmisaeg on ka pikem (u 20?30 minutit).
Siin retseptis tatart jahutama ei pea, siis saad sooja magustoidu.

** eelista Medjool datleid, need on kohe värsked ega pea leotama, et saavutada pehme tekstuur. Kui kasutad tavalisi, siis leota neid u 20 minutit kuumas vees.

Hea teada: sobib ka järgmisel päeval söömiseks, säilita külmas.

Retsept ja foto: Teevi Pau, kokaraamatu "Teejuht makrotoitainete maailmas" üks autoritest.

Seotud tooted

Toode on soovinimekirja lisatud