- Teraviljad, Piimavaba, Gluteenivaba, Lihtne ja kiire, Hommikusöögid, Magustoidud, Suupisted, Lõunaks või õhtuks
Suvi ja kausismuuti käivad kokku (kui elavaid klassikuid tsiteerida) nagu Saaremaa ja tuulik, nagu Pärnu linn ja muulid... ja kui sellesse kooslusesse lisada ka šokolaadised tatrakrõmpsud, on elu elamist väärt Kogusest jagub kahele.
Smuuti jaoks läheb vaja:
- 1 banaan
- 200 g ananassi
- 100 g kurki
- 1 tl spiruliinat
- 2 tl kanepiseemneid
- 2 tl chia-seemneid
- 200 ml taimset piima (näiteks Loodusväe kookosjooki)
Pane kõik komponendid blenderisse ja blenderda, kuni koostis on kreemjas. Vala serveerimiskaussi.
Tatrakrõmpsude jaoks võta:
- 200 g Loodusväe toortatart
- 3 spl kakaod
- 2 spl sulatatud Loodusväe kookosõli
- 2 spl agaavisiirupit või metsamett (kui kasutad magustamiseks mett, lisa see tatrale siis, kui krõmpsud on ahjus juba ära käinud).
- 1 tl vanilli ekstrakti
- Näpuotsaga Himaalaja soola
Vala kõik komponendid kaussi ja sega hoolikalt. Vala tatrasegu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile laiali ja pane 175 kraadisesse ahju umbes 15 minutiks. Kui tatrakrõmpsud valmis, puista neid helde käega smuutile peale.
Retsept ja foto: Kadri Valsberg